El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha rebaixat la fiança a Jordi Pujol Ferrusola per eludir l'ingrés a la presó de 3 milions d'euros a 500.000. El jutge va decretar que el fill gran dels Pujol entrés a la presó de Soto del Real el mes d'abril passat pels delictes de blanqueig de capital, frau fiscal i falsejament de documents. En aquesta línia se l'acusa d'ocultar més de 30 milions d'euros al fisc com a resultat d'una estratègia amb la qual va posar en marxa una estructura societària per evadir capital a l'estranger i controlar els comptes de la resta de membres de la família. 

D'altra banda, De la Mata també ha acordat, en una segona interlocutòria, bloquejar una transferència per valor de 3,08 milions d'euros a un compte de CaixaBank d'una empresa vinculada a Pujol Ferrusola amb què havia de pagar la fiança per aconseguir la llibertat provisional. 

En el cas que l'acusat vulgui dipositar la fiança, el magistrat li ha imposat les següents condicions: comparèixer setmanalment al jutjat, la retirada del passaport i la prohibició d'abandonar el país. El 12 de desembre passat la defensa de Jordi Pujol Ferrusola va demanar a l'Audiència Nacional que rebaixés la fiança per sortir de la presó, però la Fiscalia Anticorrupció s'hi va oposar perquè va entendre que això perjudicava la instrucció de la causa.