L’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha afirmat que les gravacions amb l’exministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, van ser una operació per "destrossar" la jubilació del director adjunt del Cos Nacional de Policia, Eugenio Pino.

Aquestes declaracions s’han fet després que les diligències obertes contra ell a la Fiscalia de Barcelona per malversació de fons públics quedessin arxivades.

De Alfonso ha assegurat que s’ha sentit en un "infern" i pres d’una “cacera” i ha afegit que les gravacions es van filtrar fa sis mesos, ja que, segons ell, l'endemà es jubilava el seu amic i director adjunt del Cos Nacional de Policia, Eugenio Pino.

L’exdirector d’Antifrau va recordar que la tasca que tenia encomanada era la de combatre la corrupció a Catalunya i que per aconseguir informació havia de guanyar-se la confiança de tots els membres dels grups polítics.

"Teníem moltes coses molt incòmodes (...) i ho sabien perquè tots rebien requeriments", va dir De Alfonso per subratllar que mai es va cometre cap delicte, ni amb el ministre de l'Interior ni amb els representants dels altres grups polítics amb els quals es va reunir en els gairebé sis anys de treball.

"Tots saben que era un posat polític que servia als interessos de cada un dels grups polítics en un moment donat. Jo ho he assumit", ha afegit l’exdirector d’Antifrau.

De Alfonso ha avançat que després de conèixer l'arxivament de les diligències va demanar al seu advocat de presentar una querella per injúries i calúmnies a la periodista que va dir a la televisió que ell havia gravat les converses.

"Les proves pericials van demostrar que estaven gravades des de dins i no se sap per qui. Les cintes estan manipulades", ha subratllat De Alfonso després de reiterar que mai havia filtrat cap informació als mitjans.

Daniel de Alfonso també va dir que durant any i mig van estar desenvolupant la mediació "entre la Generalitat i l'Estat central". "Jo sóc un ferm defensor del diàleg", ha conclòs.