El secretari general del PP català, Daniel Serrano, ha retret a Cs que descarti la proposta popular de concórrer en coalició a unes eventuals eleccions catalanes sota la marca Catalunya Suma, registrada pel PP setmanes enrere.

"De moment Cs ho descarta. Dona la sensació de que prevalen més interessos de partit i ambicions personals que l'interès general dels ciutadans. Els convido a fer una reflexió", ha lamentat en una entrevista d'Europa Press.

Serrano ha explicat que des del PP han mantingut de manera informal contactes amb diputats taronges "i alguns d'ells fins i tot ho han vist amb bons ulls", i els ha convidat a treballar per estendre aquesta opinió en el conjunt de Cs.

"Potser internament aquests diputats siguin els que hagin de convèncer la seva direcció que el projecte més atractiu i més interessant que es pot presentar a Catalunya per part del centredreta és un projecte de suma", ha resumit Serrano.

El secretari general del PP català veu 'Catalunya Suma' com "un projecte guanyador, un projecte il·lusionant, una alternativa al separatisme que mai s'ha plantejat", i l'ha contraposat amb el paper que Cs està fent en l'actual legislatura al Parlament.

"Cs va guanyar les eleccions i no ha fet d'alternativa, ni tan sols ha fet d'oposició", i ha assegurat que els populars no presentarien obstacles a l'hora de confeccionar la candidatura.

Serrano no defineix quina hauria de ser la representació de cada partit en la llista, però assegura que els populars estarien disposats a assumir "quin és el paper actual del PP a Catalunya" --tenen 4 diputats al Parlament, enfront de 36 de Cs--. "Igual que a altres parts d'Espanya el PP està molt més fort que Cs, aquí entenem que Cs, almenys de moment, té major representació que nosaltres. Les quotes no seran cap problema", ha conclòs el popular.

Els independents, la clau?

El PP assegura que aquesta coalició no tindria per què liderar-la un popular ni tampoc algú de Cs --afirma que això ha d'abordar-se en un debat posterior--, i s'ha obert al fet que en la candidatura participessin independents: "Per què no? Es tracta de conformar una candidatura interessant".

Serrano considera que primer els dos partits haurien de parlar d'idees i definir un projecte conjunt, per després parlar de noms: "No es tracta de fer una candidatura endogàmica de dos partits polítics, sinó un projecte interessant amb vocació guanyadora".

El dirigent ha garantit que el PP no planteja 'Catalunya Suma' per por de seguir perdent representació ("No és un tema de pànic electoral", al·lega) sinó perquè augura que la suma dels dos partits els permetria guanyar escons i ser una alternativa real de govern.

"Nosaltres amb les nostres pròpies sigles estem convençuts que milloraríem la nostra representació --en unes eventuals catalanes--, com també estem convençuts i ells també que Cs va empitjorar la seva representació i a més en bastants escons", ha conclòs.

Vox, a Catalunya no, a la resta, potser

Serrano ha considerat que Vox a Catalunya, que va aconseguir un diputat en les últimes generals però que no té representació al Parlament, no té cabuda a 'Catalunya Suma', encara que no descarta que la pogués tenir en altres comunitats on eventualment s'aliïn Cs i PP.

"Jo crec que a Catalunya el tema Vox no encaixaria exactament com sí pugui encaixar a altres parts d'Espanya. El projecte 'Catalunya Suma' es dirigeix fonamentalment la unió del PP de Catalunya i Cs", ha conclòs el secretari general dels populars.