Quinze milions d'euros destinats a buscar micròfons, càmeres i sistemes d'espionatge a la seu de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), al cotxe i al domicili del cap de l'organisme. Això és el que va pagar el 2013 l'OAC, dirigida llavors per Daniel de Alfonso, segons publica avui el diari Ara, a qui el propi De Alfonso hauria confirmat aquestes informacions, tot i que no recorda a quina empresa va contractar-ho.

Antonio Giménez Raso, més conegut com El Bigotes, hauria estat, segons l'excap de l'Oficina, un dels policies que hauria buscat micròfons quan era coadministrador i apoderat de Servicios de Investigación y Detección S.L., precisament l'empresa que consta que va rebre aquests quinze milions d'euros de l'OAC. I no només això. El Bigotes també hauria fet d'intermediari entre aquesta part de la policia nacional i els dos exdirectius de Método 3, Julián Peribáñez i Antonio Tamarit.

Però De Alfonso, que no dóna gaires explicacions i es manté al marge de com es va contractar l'empresa -entre altres-, s'empara en el fet que no hi era el dia en què es van fer els escombratges. "Teníem sospites, perquè havíem rebut alguna comunicació, no ho recordo gaire bé, que podien haver entrat tant al meu domicili com a l’oficina", relata al diari citat.