"Esperem que això sigui obrir un llibre per una pàgina en blanc i començar a escriure". Així és com veu el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la nova etapa que s'obre amb el nomenament del Govern de Torra i el final de la vigència de l'article 155 a Catalunya. El seu primer dilluns al capdavant de la conselleria, Calvet s'ha mostrat confiat que l'executiu català pugui reconduir la difícil situació en la qual han quedat les institucions catalanes després de la intervenció de l'autonomia.

"Avui és el primer dia sense 155", ha celebrat el conseller en declaracions als mitjans a la seva arribada a la Conselleria. Calvet ha demanat de "treballar en la gestió quotidiana" en temes "importantíssims" com l'habitatge, el transport públic i el medi ambient. Això passa, segons el conseller, per "revertir" els efectes de l'article 155 i obrir-se a una agenda modernitzadora de país "amb valors republicans".

Les responsabilitats al capdavant de la conselleria en bona mesura depenen de les relacions amb el Ministeri de Foment, especialment després de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. D'això és conscient el conseller Calvet, que ha insistit que cal posar en el focus tot allò que fa referència a Catalunya, evitant "arrossegar inèrcies del passat".