El diari Daily Express ha titllat d'"hipòcrita" la UE per haver defensat les protestes dels iranians, quan va donar suport al veto espanyol del referèndum de l'1 d'Octubre. El diari britànic hi veu un doble llistó de mesurar per part de les institucions europees.

"La UE ha donat suport als manifestants iranians perquè puguin exercir el "dret fonamental" a la "llibertat d'expressió", malgrat que va condemnar fa tan sols uns mesos els activistes catalans a Espanya", ha argumentat.

Segons Daily Express, tot i que Brussel·les ha donat suport al poble iranià que protesta contra el règim corrupte del president Hassan Rouhani, "el club elitista no va avalar els ciutadans d'un dels seus Estats membres quan van lluitar per una reforma al mes d'octubre". El rotatiu recorda que Catalunya va celebrar un referèndum sobre la independència l'1 d'Octubre, però el govern espanyol "va enviar la policia per interrompre la votació" i Human Rights va considerar que s'havia utilitzat una "força excessiva" contra els "manifestants pacífics".

El diari es queixa que, en comptes de donar suport al referèndum català, "la UE va fer una declaració en el seu moment a favor de les tesis de l'Estat espanyol", i que la Comissió Europea només va criticar l'actuació policial.