La cúpula de la patronal catalana, Foment del Treball, amb el seu president, Josep Sánchez-Llibre, al capdavant, s'ha reunit aquest dilluns amb el president a l'exili i candidat de Junts, Carles Puigdemont, a la Catalunya Nord. No és el primer cop que Sánchez-Llibre es reuneix amb Puigdemont a l'exili, però sí que és el primer cop que ho fa acompanyat de la direcció de Foment, la qual cosa representa un moviment substancial en les relacions entre Junts i la gran patronal catalana. 

En representació de Foment han acudit a la trobada el secretari general, David Tornos, i els vicepresidents Baldiri Ros, Mar Alarcón, Xavier Panés, Santiago García-Nieto, Josep Maria Gardeñes i Cinta Pascual. Per part de Junts, hi han assistit el secretari general, Jordi Turull, el president del grup parlamentari i director de la campanya, Albert Batet, i la número dos per Barcelona, Anna Navarro. Tant Junts com Foment han informat de la trobada a través d'un comunicat. Des de la patronal s'ha subratllat que la trobada, que ha acabat amb un dinar al Café Vienne de Perpinyà, s'emmarca dins de la normalitat institucional.

Junts reunió Foment del Treball 15 abril 2024   Junts
Reunió de Puigdemont amb la direcció de Foment del Treball

La reunió s'ha celebrat en el marc de les reunions que el candidat de Junts celebra amb diferents sectors des de la Catalunya Nord, on s'ha instal·lat des de fa setmanes i des d'on prepara la campanya electoral del 12-M. Puigdemont i Foment coincideixen des de fa mesos en l'objectiu d'impulsar el retorn de les empreses catalanes que van traslladar la seva seu arran del decret aprovat pel govern del PP en ple procés independentista.

 

Foment, i de manera particular el seu president, ha jugat un paper molt actiu en aquest sentit i també en la recuperació de les relacions entre Junts i el govern del PSOE amb l'objectiu de facilitar una normalització del clima polític que repercuteixi en l'economia catalana. La recuperació econòmica serà també un dels objectius de la campanya de Puigdemont, que aquesta cap de setmana denunciava, en una entrevista a ElNacional.cat, el retrocés que ha patit Catalunya durant el govern de Pere Aragonès i que, segons ha assegurat, en alguns àmbits ha tocat fons.

A través d'una nota de premsa, Foment ha detallat que ha traslladat a Puigdemont les seves propostes sobre la necessitat d'una fiscalitat més competitiva, l'execució de les inversions que el país necessita i una major seguretat jurídica. Sánchez-Llibre ha tramès a Junts les 465 propostes que Foment planteja davant la convocatòria electoral al Parlament i "s'han valorat les necessitats i horitzons del teixit empresarial català". 

El president de Foment ha expressat la seva preocupació per qüestions com l'excés de burocràcia de l'administració catalana, la transformació energètica i la sequera o el dèficit d'inversions en infraestructures per part de l'Estat, junt amb propostes concretes de tipus fiscal com l'eliminació de l'impost de patrimoni, la rebaixa dels tipus marginals de l'IRPF a Catalunya i la rebaixa el tipus impositiu de l'impost de successions i donacions. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!