El diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas ha explicat aquest dilluns que el seu partit veu "possible" afegir a la seva candidatura a les eleccions del 21 de desembre l'exsecretari general de Podem Albano-Dante Fachin, que va deixar el partit la setmana passada.

En declaracions a TV3, ha recordat que l'assemblea de la CUP d'aquest cap de setmana va manar a la formació teixir aliances electorals sempre que siguin partint d'un programa "independentista, rupturista i d'esquerres".

El diputat anticapitalista assenyala que hi ha hagut reunions amb Fachin i altres exmembres de Podem que l'han seguit després de la seva sortida, i conclou que el pacte és sobre la taula: "Si aposten per un programa similar és possible que hi hagi una aliança".

Salellas ha explicat que el programa de la CUP girarà entorn de "defensar tot el que ha passat en els dos últims mesos", en relació amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i de la declaració de la República des de la Cambra catalana.

Així, els anticapitalistes no inclouran en el programa la celebració d'un referèndum d'independència perquè consideren que ja es va fer i argumenten que incloure'l suposaria tornar a "la casella de sortida" en el procés d'independència de Catalunya.

Política no professionalitzada

Salellas ha explicat que la majoria de diputats de la CUP no repetirà a la llistes, ja que recorda que és la norma interna del partit que no permet presentar-se més d'una vegada, i ha explicat que això beneficia que la política sigui "popular" i no un àmbit professionalitzat.

El diputat ha contemplat que sí que puguin continuar, si són elegits per a les llistes, els diputats que van entrar amb la legislatura ja començada, com Carles Riera, però no els que han estat els dos anys que ha durat el mandat.

Tampoc no ha contemplat que tornin al Parlament algun dels tres diputats que l'anterior legislatura, la primera de la CUP a la Cambra, com Quim Arrufat, David Fernández i Isabel Vallet.