La CUP rebutja contundentment el nou model d'immersió lingüística proposat pel Departament d'Ensenyament. "La posició de la CUP és, ras i curt, demanar la retirada d'aquest projecte", sentencien els anticapitalistes en un comunicat fet públic aquest divendres. Ho fan "per errors en la diagnosi, per plegar-se a criteris de mercat i no de model de país, errar novament en la política d'autonomia dels centres".

Des de la CUP mostren la seva prudència, perquè es tracta només d'un "document de referència". Malgrat això, recorden que el model d'immersió té el suport d'una "amplíssima majoria social" i adverteixen que hi ha determinats sectors que volen "furgar en qualsevol possible esquerda" per posar fi al model. Qüestionen "alguns dels fonaments sobre els quals es basa el diagnòstic i la proposta".

En aquest sentit, els anticapitalistes assenyalen que "no és cert que aquest nou model que es planteja suposi enterrar la immersió lingüística, malgrat que a la pràctica sí que introdueix algunes de les fal·làcies sobre les quals han insistit els detractors d’aquest model". D'altra banda avisen que, davant les "insistents campanyes des de l'agressiu nacionalisme de l'Estat espanyol", deixar el model en mans dels centres "suposa desprotegir el model d'immersió".

 

La CUP també alerta que, mentre es posa en valor algunes llengües, es continuen "marginant llengües de comunitats nacionals, com el romaní o l'occità".

Finalment, els cupaires defensen que "només amb un model complet d’immersió lingüística en tots els graus de l’ensenyament al conjunt dels Països Catalans, i amb mesures oportunes i valentes de protecció i discriminació positiva en favor de la llengua catalana serà possible la normalització del català".