La CUP té pressa perquè el Govern defineixi ara la data pregunta pel referèndum i, precisament per això, avui ha donat el tret de sortida a una campanya al carrer i a les xarxes socials sota el hashtag #DataiPreguntaAra per exigir a l'executiu de Carles Puigdemont que ho puntualitzin com més aviat millor.

Per fer-ho, aquest matí els anticapitalistes ha començat a repartir 250.000 fullets que porten per títol "Referèndum d'Autodeterminació 2017", una pregunta i dues respostes, el 'Sí' i el 'No'. El més curiós, però, de la campanya cupaire és que la pregunta -"Vol que Catalunya esdevingui una República independent?"- es presenta en cinc llengües diferents.

D'una banda, el català i l'occità, que apareixen en un cos de lletra més gran i destacat perquè volen que siguin les llengües "preeminents"; i, de l'altra, el castellàromanès urdú perquè, justifiquen, segons l'Idescat, són les altres llengües que més es parlen a Catalunya.

"Hem fet molts esforços perquè no hi hagi cap excusa per no celebrar el referèndum, com permetre l'aprovació d'uns pressupostos". Amb aquestes paraules, la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, ha justificat aquesta acció i ha afegit que, a més, ara "és el de no supeditar les nostres agendes polítiques a les imposicions de l'Estat, perquè la resposta que ha tingut fins ara i seguirà tenint són judicis i inhabilitacions".

Amb ella, diferents membres del partit anticapitalista com la diputada Eulàlia Reguant s'han llevat avui ben aviat i han començat a recórrer els diferents municipis de Catalunya per fer arribar a tothom el seu reclam. 

Les estacions de metro de Barcelona i altres punts simbòlics de la ciutat, el mercat de la Devesa de Girona o les diferents estacions de tren com la de Granollers o Sant Cugat han estat només alguns dels escenaris per on els cupaires estan iniciant la seva campanya.

El hashtag #DataiPreguntaAra s'ha convertit en tendència a Barcelona poc abans de les 10 hores del matí.