La CUP se suma als comuns i al PSC i exigeix la "dimissió immediata" de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, després de la seva condemna a 4 anys i mig de presó i 13 anys d'inhabilitació especial. El diputat Xavi Pellicer ha defensat des del faristol de la cambra catalana que "ja no parlem de presumpta corrupció, avui ja parlem de corrupció, parlem que Borràs va fraccionar contractes i ho va fer per afavorir un conegut seu". En aquest context, Pellicer ha volgut recalcar que els fets pels quals ha estat condemnada la presidenta de Junts per Catalunya "no tenen res a veure amb l'independentisme ni amb l'1 d'octubre".

🔴 Laura Borràs: reaccions a la sentència del TSJC, DIRECTE

Des del punt de vista de la CUP, "hi ha una pràctica de l'Estat d'intentar vincular l'independentisme amb corrupció" i ells sostenen que "la gestió d'aquest cas ho ha facilitat". Xavi Pellicer ha carregat contra el fet que "Laura Borràs hagi posat per davant els seus propis interessos als de país i que hagi utilitzat el procés per intentar tapar les seves males praxis". "Davant aquesta condemna per corrupció i per pràctiques irregulars, reiterem la necessitat que Laura Borràs faci un pas al costat i dimiteixi com a presidenta del Parlament de Catalunya", ha explicat Pellicer.

La CUP farà "tot el que estigui en les seves mans" per evitar que la presidència del Parlament la tingui "un partit del 155"

Pellicer ha insistit en què "l'intent de tapar les males pràctiques a través de l'independentisme han fet un flac favor al moviment" i ha recalcat que Borràs ha de fer "el pas al costat" de manera immediata. En aquest context, però, també ha destacat que "el reglament del Parlament és molt clar i només se la pot expulsar si la sentència és ferma, que no ho és". "Si no dimiteix, seguirà com a presidenta i diputada suspesa; si ho forcés la Junta Electoral, se'n derivarien les conseqüències pertinents", ha volgut recordar el diputat cupaire.

Respecte a l'indult, Xavi Pellicer ha defensat que "el recorregut judicial no s'ha acabat" i que, per tant, "no és el moment d'abordar aquesta qüestió". Si la JEC activés la retirada de l'acta de Laura Borràs, Pellicer ha volgut deixar clar que, tot i que tenen un "distanciament cada vegada més gran amb ERC i Junts", "per responsabilitat farem tot allò que estigui a les nostres mans perquè la presidència del Parlament no recaigui en mans de cap partit del 155". La CUP ha eludit respondre, alhora, si es plantejarien presentar un candidat per liderar la cambra.