Els diputats de la CUP Carles Riera i Maria Sirvent s'han desplaçat aquest dimarts a Berlín per reunir-se amb el president Carles Puigdemont. Durant la trobada, li han traslladat personalment la seva voluntat de "fer-lo president" i d'abstenir-se en la investidura de Jordi Sànchez que ha de tenir lloc aquest divendres.

Així ho ha explicat la diputada Natàlia Sànchez en una roda de premsa al Parlament, on també ha anunciat que s'han posat en comú les estratègies a seguir per tal d'internacionalitzar el conflicte. El viatge tenia com a objectiu mostrar la "solidaritat" dels anticapitalistes "amb la persecució que està vivint" el president per part de la justícia espanyola, segons ha explicat Sànchez, tot i que també s'han abordat qüestions sobre l'actualitat política com la investidura.

"Per a la CUP la prioritat és convocar un ple per investir Puigdemont president perquè aquest és el mandat de l'1-O i de les eleccions del 21 de desembre", quan el president va ser el candidat independentista més votat, ha raonat. En aquest sentit, Sànchez ha denunciat que el Parlament "està acatat les alertes del poder judicial espanyol" i està "perdent sobirania". Per aquest motiu, la diputada cupaire ha defensat que la seva formació mantindrà les abstencions en la votació d'aquest divendres i ha tornat a apostar per plantar cara a l'estat espanyol des de les institucions catalanes i investir el president Puigdemont.

En la mateixa roda de premsa, Natàlia Sànchez també ha volgut denunciar l'operació policial contra els CDR per rebel·lió i terrorisme. Sobre aquesta qüestió, la cupaire ha denunciat que s'estigui traçant un "relat de falsa violència per legitimar la repressió" i que s'utilitzi per "tapar" la violència policial de l'1-O i la de la ultradreta. Per tot això, ha fet una crida a manifestar-se aquest dimarts davant els ajuntaments per mostrar el seu rebuig contra les noves detencions.