La diputada de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha anunciat en una entrevista a 'L'Hemicicle' de Catalunya Informació que el seu grup parlamentari presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de 2023 del Govern de Pere Aragonès. Qui fou la candidata dels cupaires a les últimes eleccions a la cambra catalana també ha avançat que presentaran altres esmenes que detallin les mesures on es veurà "com haurien de ser els pressupostos des del nostre punt de vista". "Tenim propostes concretes que farien la vida molt més fàcil a tothom, que donarien resposta a les necessitats de la societat", ha asseverat Sabater. La presidenta del grup parlamentari de la CUP ha criticat que els comptes "no reverteixen les retallades en sanitat quan hi ha un col·lapse i tenim anuncis de vagues" i sosté que responen "al mateix model de sempre i sense resoldre les necessitats més bàsiques".

Dolors Sabater considera que no s'han autodescartat per als pressupostos, sinó que qui els ha tret de l'equació és "el mateix Govern". "Des de l'inici, l'executiu sap com ha de fer les polítiques per tenir-nos al seu costat", ha afirmat. La qui repetirà com a alcaldable de Guanyem Badalona ha indicat que volien "uns pressupostos que signifiquessin un gir", fet que subratlla que no s'ha produït. Sobre els possibles suports que podria aconseguir ERC per als comptes —està negociant-los amb el PSC, Junts i els comuns—, Sabater és contundent i opina que els socialistes "fa molt temps que són el soci prioritari d'Esquerra". Tot i això, no creu que un nou tripartit sigui "l'escenari que busquen els partits".

Crítica amb el PSC i Junts per votar en contra del mecanisme de control extern de les actuacions policials

Respecte a la comissió d'estudi sobre el model policial —que va acabar aquest divendres i que la mateixa Sabater presidia—, la diputada cupaire ha lamentat que Junts per Catalunya votés en contra d'impulsar un mecanisme extern de control de les actuacions dels Mossos. "Ho trobo una contradicció", ha assenyalat. En canvi, amb el 'no' del PSC ja hi comptava: "Els socialistes han adoptat el paper d'avalar totalment el corporativisme policial i no han agafat un paper polític de tenir la voluntat de revisar el model ni tan sols d'aplicar allò que ja passa a altres països europeus, perquè hi ha un consens internacional sobre el fet que les males praxis policials existeixen i que els mecanismes de control externs i independents són necessaris des d'un punt de vista democràtic". Sabater ha reblat que es tracta d'una "oportunitat perduda" i que és una "mala notícia per a la seguretat de la ciutadania".

D'altra banda, davant l'anunci que es presentarà novament a l'alcaldia de Badalona a les eleccions municipals del proper 28 de maig de 2023, Dolors Sabater ha declarat que espera "tornar a ser alcaldessa" —ho va ser entre el 2015 i 2018— i, en el cas que sigui així, no repetiria com a candidata de la CUP al Parlament de Catalunya. De moment, mantindrà l'acta de diputada a la cambra catalana almenys fins a la celebració dels comicis, segons va detallar ella mateixa en l'anunci de la seva candidatura.