La diputada de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, repetirà com a candidata de Guanyem Badalona a les eleccions municipals de 2023. D'aquesta manera, Sabater es postularà per tercera vegada com a alcaldable de la ciutat badalonina, una responsabilitat que ja va ostentar entre el 2015 i 2018. L'exalcaldessa es va presentar com a número u de la llista de la CUP a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el 14 de febrer de 2021 i, a finals d'abril del mateix any, va presentar la seva renúncia a l'acta de regidora de l'ajuntament de Badalona. L'objectiu serà disputar l'alcaldia amb Xavier García Albiol, que una vegada més liderarà la llista del PP a Badalona amb l'objectiu, també, de tornar a ser batlle. A finals de 2021, el socialista Rubén Guijarro va ser investit alcalde després d'una moció de censura al popular, que va comptar amb els vots de tots els grups de l'oposició. El PSC, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts van passar a integrar el grup municipal, però Guanyem va descartar sumar-se a l'executiu.

Amb aquesta decisió, Sabater tornarà a la política local, però mantindrà l'acta de diputada al Parlament almenys fins a la celebració de les eleccions municipals, ha detallat ella mateixa aquesta tarda en l'acte d'anunci de la seva candidatura. En una roda de premsa a la plaça de la Vila de Badalona, l'alcaldable ha asseverat que en la propera convocatòria electoral "Guanyem serà la millor recepta per aturar el feixisme i el racisme". Sabater va tenir la vara d'alcaldessa entre el 2015 i 2018, però una moció de censura del PSC, que va comptar amb el suport del PP i Ciutadans, li va impedir esgotar la legislatura com a màxima responsable del consistori. En les eleccions de 2019, Guanyem va concórrer amb ERC, i van obtenir el 24,5% dels vots i 7 regidors. A la convocatòria del 2015, sense ERC, Guanyem també fou segona força amb 5 edils i el 17,5% dels sufragis.

"Em presento per tornar a posar l'Ajuntament al servei del poble"

Pocs minuts després que es conegués la notícia, Guanyem Badalona ha publicat un vídeo en què Dolors Sabater anuncia els motius pels quals repeteix com a candidata a l'alcaldia de Badalona: "M'estimo la ciutat i em preocupa el seu present i el seu futur. Tota la vida he lluitat i treballat amb moltes persones i des de diferents espais per transformar-la, per millorar les condicions de vida i els drets de tothom que hi vivim", explica. "Per això, aquest 2023, em presento per tornar a posar l'Ajuntament al servei del poble, amb molta força, molta il·lusió per transformar Badalona", conclou.

Encara a la compareixença d'aquesta tarda, Dolors Sabater ha indicat que "Badalona necessita trencar amb l'actual etapa de foscor, frustració, desànim i desencís que domina la ciutat". En aquest context, Sabater ha apel·lat a "la força dels moviments socials" per contribuir a "empènyer les transformacions" a la ciutat. "Badalona ha de ser un far de drets per a tothom, tenim un repte únic que consisteix en frenar l'avenç de l'extrema dreta", ha afegit. Dolors Sabaté sosté que "hi ha partits que no sempre han estat en aquest camí, però nosaltres som aquí i ens posem una vegada més al servei d'aquestes aliances".