La diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sánchez ha acusat avui els policies imputats per la seva actuació en l'1-O d'"encobriment corporatiu" per intentar protegir, per exemple, l'agent que va disparar una pilota de goma que "va fer que Roger Español perdés un ull".

Sánchez ha anat aquest matí a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per mostrar la seva solidaritat amb el "grup de suport a les víctimes i els encausats durant la jornada del referèndum d'autodeterminació" de l'1-O.

Els policies que van fer perdre un ull a Español

Dimarts van comparèixer com a investigats, davant del titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, quatre escopeters de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) que l'1-O van disparar pilotes de goma als voltants de l'institut Ramon Llull de la capital catalana, on el jove Roger Español va perdre la visió després de rebre un impacte en un ull.

Els quatre escopeters imputats van al·legar davant del jutge que van disparar pilotes de goma en un ús "progressiu i proporcionat" de la força mentre es replegaven perquè grups de votants els llançaven de tot en un clima d'"odi extrem".

En declaracions als periodistes, Sánchez ha denunciat l'"encobriment corporatiu" entre agents i comandaments policials. "Hi ha una voluntat d'encobrir, per exemple, el policia que va portar Roger Español a perdre un ull", ha protestat.

La diputada anticapitalista ha afirmat que "la violència d'Estat s'ha d'investigar en tots els fronts", tot i que de vegades "és el món al revés", ja que de vegades les "víctimes que han patit la violència policial són les que estan acusades de violència o vulneració dels drets de la policia".

"Aquí no estem buscant actuacions puntuals desproporcionades dels cossos de seguretat de l'estat espanyol, sinó que estem denunciant tota una maquinària i una estratègia d'Estat contra el dret a l'autodeterminació", ha recalcat.