El diputat de la CUP Albert Botran ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament que no hi ha hagut reunions secretes entre l’Estat i el Govern i que les especulacions creades al voltant no són més que “soroll que busca confondre i dividir el gran bloc social a favor del referèndum”.

Botran ha assegurat que les solucions a la situació de Catalunya no vindran “a porta tancada” i ha explicat que l’únic que els interessa de l’Estat és que autoritzi el referèndum. En aquest sentit, la CUP entén que “la millor operació diàleg és la confrontació d’arguments” i per això considera que “tota oferta de l’Estat s’ha de fer en el marc de la campanya del referèndum”.

En referència a l'Operació Catalunya, la formació anticapitalista ha assegurat que està a favor de la creació d'una Comissió d’Investigació al respecte. “Sabem que existeixen aquestes cloaques de l'Estat perquè les hem patit com a moviment independentista i, per tant, tot el que sigui abocar llum en aquest sentit ens sembla correcte”, ha assegurat Botran.

Així mateix, la CUP està estudiant obrir una Comissió d’Investigació sobre les empreses elèctriques per analitzar, entre d’altres factors, el preu de la llum i la incidència de les portes giratòries.

Sobre aquest mateix sentit s’ha pronunciat, també en roda de premsa al Parlament, el diputat de Junts pel Sí Roger Torrent, que ha assegurat que la formació vol crear una Comissió d’Estudi de les companyies elèctriques per analitzar el sistema tarifari espanyol, “que no entén ningú”, i oferir propostes per crear un model propi “que generi tarifes justes i protegeixi a les famílies més vulnerables”. 

En tot cas, la creació d'aquesta comissió està encara en fase embrionària pel què Torrent ha assegurat que Junts pel Sí seguirà parlant amb la CUP sobre "quina és la millor fórmula per tal que la comissió sigui més productiva".