En el va i ve de declaracions que les darreres hores s'han produït sobre l'existència o no de contactes entre l'executiu espanyol i el català, aquest migdia li ha tocat al Govern. La consellera de Presidència, Neus Munté, ha negat que hi hagi hagut "reunions per negociar i treballar" entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "No hi ha hagut reunions secretes; això és el que nosaltres volem, que es produeixin reunions, trobades, per poder parlar i negociar", ha assegurat en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, havia assegurat aquest matí en un esmorzar a Madrid que ja hi ha hagut una trobada entre Rajoy i Puigdemont. Ho ha dit just l’endemà que el líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, i el mateix Rajoy haguessin desmentit el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que havia explicat diumenge que existien contactes a tots nivells entre els dos governs.

No enganyen ningú amb l'Operació Diàleg

Munté ha lamentat que fins ara no hi ha hagut cap oferta per tenir concrecions o reunions amb Madrid, i ha atribuït les informacions contradictòries en relació a aquest tema al fet que el Govern es manté ferm en la reclamació del referèndum mentre que l'executiu espanyol "ja no enganyen ningú amb l'Operació Diàleg".

Precisament, en començar la roda de premsa, Munté havia assenyalat l'arribada dels requeriments del TC als consellers durant la reunió del Govern com una "nova mostra de l'Operació Diàleg". En relació a aquest fet, la consellera ha insistit que el Govern està "decidit a tirar endavant el mandat de la ciutadania i del Parlament".

La consellera ha hagut de respondre nombroses qüestions sobre les especulacions que apunten a l'existència de converses entre els dos govern i cada cop ha circumscrit aquests contactes a les reunions, converses telefòniques i trobades ja conegudes. "Aquestes declaracions el que busquen és fugir d'estudi sobre allò rellevant. No hi ha cap proposta. No s'han produït les trobades que nosaltres demanem", ha assegurat.

Al fil d'aquesta qüestió s'ha referit a les visites de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i la resta de membres del gabinet de Rajoy a Catalunya per lamentar que "no aprofitin per conèixer una realitat ben diversa de les que ells coneixen", en referència a la mobilització de dissabte per reclamar l'acollida dels refugiats o l'efecte social de la judicialització de la política.