El conjunt d’organitzacions que formen l’esquerra independentista, on hi és inclosa la CUP, han anunciat aquest dimecres que convocaran manifestacions contra la taula de diàleg un cop es coneixi la data de la primera trobada.

Edgar Fernández, membre del secretariat nacional de la CUP, ha denunciat que aquesta taula de diàleg es fa per interessos “partidistes i governamentals” i té per objectiu estabilitzar l’Estat i desmobilitzar l’independentisme. Cal recordar, però, que els anticapitalistes van pactar amb ERC donar dos anys de marge a la taula en l'acord d'investidura del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

 

En aquest sentit, Fernàndez ha aclarit que els anticapitalistes no estan en contra del diàleg però ha denunciat que aquesta taula no és realment un procés de negociació per resoldre el conflicte. Preguntat sobre quan seran i en què consistiran aquestes manifestacions, el cupaire ha respost que ho concretaran més quan se sàpiga la data de la trobada. Això sí, han indicat que pretenen fer la concentració el mateix dia "per fer de contrapès al relat de diàleg amb l'Estat" que s'haurà impulsat.

presentacion manifestacion cup diada - marc gonzalez

Activistes de l'esquerra independentista ensenyen el cartell dels actes que porten el lema de 'La lluita és l'únic camí' / Foto: Marc González

Mobilitzacions per la Diada

Els anticapitalistes han anunciat aquestes mobilitzacions al Fossar de les Moreres, on han dut a terme la presentació dels actes que el conjunt de l’esquerra independentista celebrarà per la Diada.  La manifestació central es farà a Barcelona. Començarà a les 18:30h a la plaça Urquinaona -una hora abans haurà començat en aquest mateix punt la de l’Assemblea- i acabarà a la plaça Comercial, on hi haurà un acte amb intervencions de membres de la CUP, Alerta Solidària, el SEPC, el COS i actuacions musicals d’Aina Torres i Jordi Montañez.

mani esquerra independentista

Abans, Arran encapçalarà una altra manifestació de caire juvenil que també acabarà a la plaça Comercial. Al carrer Ferran, l’esquerra independentista retrà homenatge a Gustau Muñoz, un membre de les joventuts del Partit Comunista d'Espanya (internacional), assassinat per la Guàrdia Civil a l'edat de 16 anys al 78. A l'acte hi haurà familiars del mateix Muñoz i de Guillem Agulló. A les 13h i a les 16h hi ha organitzats a la mateixa plaça Comercial dos col·loquis sobre ecologisme i sobre llengua.

Des d'Arran s'ha denunciat que "els partits autonomistes" estan cridant a la calma i al diàleg amb l'Estat davant la crisi econòmica i democràtica "en la qual estem immersos". La seva portaveu, Marina Gispert, ha alertat que "acceptar això és també acceptar la pujada del preu de la llum, els acomiadaments massius o la destrucció del territori".

També s'impulsaran col·loquis sobre ecologisme i llengua i actes polítics a Lleida, Girona i Reus així com activitats en una trentena més de municipis els dies anteriors a la Diada.

 

Imatge principal: el membre del secretariat nacional de la CUP Edgar Fernàndez presenta els actes de la Diada al Fossar de les Moreres / Foto: ACN