El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que "encara som lluny d'un acord sobre la proposta de JxCat i ERC". Ho ha dit al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio on ha remarcat que tot i que "hi ha algun progrés positiu pel que fa al procés constituent", l'acord no està aprop. Per a Riera, el programa de govern aprovat per aquestes dues formaciones "és nítidament autonòmic" i "és el projecte autonòmic qui ens ha posat en aquest atzucac". "Seguim en la lògica autonomista i això no ho podem acceptar", ha remarcat. El líder dels cupaires ha recordat que els seu partit es va presentar a les eleccions del 21-D assegurant que no donaria suport "a cap projecte polític autonomista" i que en aquesta posició es mantenten. Com a exemple de compromís i fermesa, Riera ha senyalat que "hi ha persones de la CUP que han optat per l'exili i altres que han decidit anar a declarar i totes elles han assumit el què políticament s'ha fet".  

"Un procés constiuent de debò"

Per a Carles Riera el document que els ha entregat JxCat i ERC està molt lluny "dels mínims necessaris" per un procés constituent. "Volem un procés constituent de debò, no que sigui estrictament consultiu, no vinculant i que no comprometi al Parlament", ha afirmat. Segons el líder dels cupaires aquest procés s'ha de poder refrendar: "hi ha d'haver un multireferèndum que ratifiqui de manera democràtica i vinculant la constitució republicana, i d'això, encara estem lluny." 

Jordi Sànchez "no està vetat"

Sobre qui ha de ser el candidat a presidir la Generalitat, Riera ha reiterat que la seva formació no "ha vetat mai" el nom de Jordi Sànchez perquè "no hem parlat de noms, sinó de programa polític", ha puntualitzat. El diputat de la CUP ha defensat que "qui s'ha de presentar a la investidura ho ha decidir el Parlament i no els tribunals espanyols", i ha afegit: “El dia 30 hi havia convocat un ple en què es podria haver investit Puigdemont, però es van fer enrere perquè l’Estat s’hi oposava. Van acatar la decisió del TC”.