La CUP ha entomat la denúncia feta per Mireia Boya en el moment que s’ha formalitzat a través dels canals establerts i ha lamentat la seva dimissió. L'exdiputada ha deixat el secretariat nacional del partit per agressió psicològica d'un company.

En un comunicat, han reiterat el seu compromís de continuar treballant per garantir espais segurs i lliures de violències. "Necessitem continuar aprenent de les mancances i contradiccions que encara tenim com a organització feminista ja que, malauradament, no podem deixar de reconèixer que no som impermeables a un sistema patriarcal que travessa les nostres vides i les nostres pràctiques militants", han admès. 

En aquest sentit, han informat que la Comissió Feminista de la CUP afrontarà el cas i que el Secretariat Nacional es compromet a continuar treballant, "amb més força si cal", per la construcció d’una organització que sigui un espai de participació segur per a totes les persones. També han destacat la prioritat de treballar en igualtat de condicions.

 

Al text s'exposa que els últims dos anys s'ha treballat en un pla d’acció feminista que inclou les pròpies pràctiques militants. "A la CUP no som diferents d'altres organitzacions que també pateixen i exerceixen, conscientment o no, violències masclistes en el seu si, però mirem d’afrontar-les, i fer-ho passa, d’entrada, pel reconeixement".

La Comissió Feminista de la CUP ofereix a la militància formació, sensibilització i debat. "Aquesta tasca ha tingut com a resultat un protocol d’abordatge d’agressions masclistes que està en fase d’esmenes i que s’està debatent a totes les assemblees locals", detalla el partit.

Agraïment a Boya

La nota de la CUP comença lamentant la dimissió de Mireia Boya i les causes que l’han motivat. També s'agraeix a l'exdiputada tota la feina feta pel partit, primer com a diputada i més darrerament com a membre del Secretariat Nacional.