La diputada de la CUP-CC Maria Sirvent ha lamentat que JxCat i ERC excloguin els anticapitalistes de les últimes converses per definir una resposta a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. En declaracions a Catalunya Ràdio, a Sirvent li sap greu que els partits que donen suport al Govern no comptin amb els cupaires "per respondre a aquesta ofensiva repressiva", a les portes de la sentència del Suprem.

"Perdem l'oportunitat de fer front a l'Estat de manera transversal", ha criticat la diputada anticapitalista, que ha subratllat que la CUP participarà en les mobilitzacions que s'organitzin. Sirvent també ha afegit que, malgrat tot, els cupaires negociaran si JxCat i ERC els convoca les properes hores.

Una inhabilitació que es dona per feta

La Sala Penal del Tribunal Suprem inhabilitarà el president de la Generalitat, Quim Torra, per unanimitat. Així ho assegura El Español, que indica que la decisió dels cinc magistrats que han examinat el recurs de cassació de Torra s'ha pres sense discrepàncies.D'aquesta manera, el Suprem confirma la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de condemnar el president de la Generalitat a un any i mig d'inhabilitació per exercir un càrrec públic.

La sentència ja s'ha deliberat i ben aviat s'enviarà al TSJC, que és qui ha d'executar la sentència. A partir d'aquí, Torra haurà de deixar el càrrec i, tal com indiquen els serveis jurídics del Departament de Presidència, el president del Parlament, Roger Torrent, tindrà la potestat d'activar el procés electoral.

Aquest digital afirma que els magistrats "no han tardat a arribar a una decisió" i que això és pel fet que "el president va assumir el delicte de desobediència".