La CUP ha organitzat unes jornades internacionals a favor del referèndum del 19 al 20 de maig a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, en les quals participaran partits, organitzacions i acadèmics de l'esquerra alternativa europea d'Alemanya, Islàndia, Escòcia i Polònia, així com del Marroc.

Segons ha informat la formació en un comunicat, l'objectiu de la cita és "visualitzar suports internacionals al referèndum d'autodeterminació que s'ha de celebrar abans de finals de setembre".

Sota el títol Sobirania popular i autodeterminació. Canvi polític a la regió Euromediterrània, les jornades començaran el dia 19 amb una trobada dels participants, als quals la CUP explicarà el seu projecte polític.

Ampli ventall de participants

Entre els participants estarà la fundadora dels Verds Alemanys, Jutta Ditfurth; l'especialista en resistència no violenta de la Johns Hopkins University Maciej Bartkowski; la representant del moviment BDS internacional a favor de Palestina Ryia Hassan, i representants de les organitzacions Interventionistische Linke (Alemanya); Razem (Polònia); Rise (Escòcia); Partit Pirata (Islàndia), i Via Democràtica (el Marroc), entre altres.

La jornada del dia 20 es dividirà en quatre conferències: sobre la Unió Europea i l'euro; sobre l'ús de la desobediència civil; sobre la sobirania popular, i sobre el "referèndum 'sí' o 'sí".

El regidor de la CUP a Vic (Barcelona) Joan Coma, un dels coordinadors de les jornades, ha explicat que els anticapitalistes volen "construir complicitats a escala internacional que permetin debatre, des de la diversitat, sobre qüestions tan rellevants" com la sobirania popular, l'autodeterminació, la UE i l'euro, així com de la desobediència com a eina d'acció política.