La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, s'ha obert aquest dimecres a investir un altre candidat independentista com a president de la Generalitat "si no pot ser Puigdemont", el candidat de JuntsxCat.

En una entrevista de La Xarxa, Gibert ha destacat que "això no va de persones", si bé ha enaltit el que Puigdemont ha fet a favor del procés independentista, i ha advocat per legitimar-ho.

"Però això no va d'una persona, va de milions de persones que volen unes noves institucions; i això passa per tenir alternatives en qualsevol moment", ha dit.

I ha afegit: "No volem subjugar-nos als mandats del Tribunal Constitucional, però el món no s'acaba amb una sola persona. I qui pensi que això s'acaba escapçant una sola persona, s'equivoca".

Sobre les negociacions per desencallar la investidura, Gibert ha afirmat que la CUP se sent "més a prop de JuntsxCat que d'ERC en la defensa de Puigdemont, però comparteix amb ambdós partits la necessitat de lluitar junts i acabar amb la intervenció de les institucions.