La CUP organitzarà aquest dissabte a Barcelona una conferència sobre la "sobirania popular i l'autodeterminació" amb què buscarà "internacionalitzar" el procés sobiranista català i aconseguir suports internacionals a la causa independentista per part d'organitzacions polítiques estrangeres.

Ho ha explicat el portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, en declaracions als periodistes des del Parlament, on ha anat acompanyat per alguns dels representants internacionals que participaran en la conferència.

Arrufat ha explicat que és imprescindible la feina d'internacionalització del procés sobiranista per trobar la solidaritat d'Europa amb Catalunya: "Que entenguin què passa aquí, perquè puguin donar-li suport, perquè vegin que el que fem no és només per a Catalunya".

Els cupaires al·leguen que el procés sobiranista no només beneficia els catalans, sinó que és un projecte amb vocació europeista i internacionalista i conclouen que una eventual República catalana seria una aportació positiva als reptes que té el continent.

Benefici per a Europa

El diagnòstic de la CUP és que el procés d'autodeterminació de Catalunya a través d'un referèndum seria una aportació beneficiosa a una Europa amb problemes i que "tanca fronteres, es replega sobre la por i té debats encarats cap a la xenofòbia i la por a l'estranger".

Davant aquesta situació, la CUP exhibeix el procés sobiranista com la possibilitat de "posar urnes i obrir processos democràtics i constituents per fundar repúbliques democràtiques que reverteixin la por a donar la paraula a la gent".

Sortu, Sinn Féin i Die Linke

La conferència se celebrarà a l'auditori de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) a Barcelona amb diversos actes durant tot el dia i hi participaran una quinzena de representants d'organitzacions polítiques internacionals, a més de representants d'altres forces de l'Estat.

Alguns conferenciants seran el marroquí Mouran Skr (Via Democràtica); l'escocès Jonathon Sahfi (Rise); l'anglès Sam Weinstein (Momentum); la islandesa Fanny Pórsdóttir (Pirate Party); el polonès Jakub Sypiansky (Razem); el portuguès Luís Fazenda (Bloco de Esquerda); el grec Antonios Draganigos (Antarsya); l'alemanya Judith Benda (Die Linke) i l'irlandès Conor Murphy (Sinn Féin), entre d'altres.

D'altres parts de l'Estat, hi seran presents Miren Zabaleta (Sortu); André Abal (BNG) i Néstor Salvador (SAT) i també prendran la paraula diverses cares conegudes de la CUP com els diputats Anna Gabriel, Benet Salellas, i Eulàlia Reguant, i els portaveus del Secretariat Nacional Quim Arrufat i Núria Gibert.

La majoria dels representants internacionals es troben ja aquest divendres a Catalunya, on s'han reunit primer amb el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i després amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i aquesta tarda preveuen assistir a l'acte central del Pacte Nacional pel Referèndum.