La CUP vol que el Parlament insti el Govern a "rescindir de forma immediata" el contracte de gairebé 18 milions d'euros a una filial de Ferrovial per fer el rastreig dels contactes de casos positius de coronavirus. Així ho plantegen els anticapitalistes en el text d'una moció que es debatrà i votarà en el pròxim ple de la cambra catalana previst per a la setmana que ve.

En la moció, els anticapitalistes també exigeixen que en un període no superior a un mes el Govern presenti a tots els grups una proposta de modificació pressupostària amb l’objectiu de "fomentar l’economia social i cooperativa" i "acabar amb les privatitzacions que degraden la qualitat del servei", entre altres.

En aquesta proposta, segons la CUP, també s'ha d'incloure com "dignificar" les condicions laborals dels treballadors i treballadores que presten serveis públics i establir una renda garantida universal.

La CUP critica que durant aquests mesos el Govern hagi aprovat decrets i resolucions que "s’escapen del control parlamentari i que se segueixi prioritzant i fomentant el negoci privat de les emergències mèdiques, en detriment dels serveis de gestió directa i prestació 100% pública". Per altra banda, els cupaires lamenten que les partides dels pressupostos aprovats el passar mes de març no contemplin ni responguin a les necessitats de la ciutadania i, per aquest motiu, en demana una modificació urgent.