La CUP podria acabar organitzant i participant d'un homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A "paral·lel" a l'oficial que se celebrarà a Barcelona el proper divendres. Els anticapitalistes ja havien anunciat el seu boicot no acudint a la commemoració formal per la presència del rei Felip VI. Però aquest dilluns, la portaveu del secretariat nacional de la formació, Laia Estrada, ha explicat que estan "estudiant" celebrar "un acte paral·lel sense la presència del rei". "És una hipocresia que algú d'una monarquia implicada en el negoci armamentístic participi en un acte així", ha considerat per justificar la seva absència en aquesta commemoració.

A més, Estrada ha comentat que es tractaria d'un esdeveniment "per homenatjar les víctimes i denunciar el que hi ha darrere dels atemptats, que és el negoci de la guerra, que representa el benefici d'uns pocs a costa de les morts del poble". "L'important és denunciar el que està darrere dels atemptats, però també poder retre homenatge a víctimes que s'han sentit molt soles", ha afegit.

Tot i aquesta postura de la CUP com a organització nacional, la formació s'ha obert a que en aquest mateix acte sí que hi sigui present el grup municipal de l'Ajuntament de Barcelona. "Ja veurem què fan. Tenint en compte que l'acte l'organitza l'Ajuntament, ha de ser el grup municipal qui ho decideixi, i ho estan parlant ara", ha dit Estrada.

Els anticapitalistes, a més, han explicat que, donat que als actes que es puguin celebrar a Cambrils i Ripoll el cap d'Estat no té previst assistir-hi, ells sí que hi participaran. "Allà no hi haurà presència del rei, i no hi haurà aquesta contradicció de ser on hi ha qui es lucra amb el negoci armamentístic a costa del poble", ha afirmat per justificar la diferència amb el de Barcelona.