La CUP no ha aprovat cap nou full de ruta. Aquesta ha estat la resposta de la formació anticapitalista en relació a la informació que ha sortit aquest diumenge al diari Ara i que feia referència a que la CUP estaria recuperant l'opció de celebrar un nou referèndum. Tot i això, des de la formació plantegen que un nou referèndum d'autodeterminació apareix com una possibilitat lligada a la intervenció de la comunitat internacional.

Els 'cupaires' han exposat a través d'un comunicat que la formació va aprovar, en el darrer Consell Polític, un document en què apunta 10 punts, polítics i organitzatius, per explorar la possibilitat de construir una alternativa política de cara a les properes eleccions al Parlament i que es votaran en la seva Assemblea Nacional, el proper mes de juliol.

Des de la formació es reafirmen en la "necessitat d'apostar per una estratègia concertada de la forma més àmplia possible que, davant del bloqueig i la repressió de l'Estat espanyol, es fonamenti en la desobediència civil i institucional per tal de possibilitar l'exercici del dret a l'autodeterminació, així com en la satisfacció d'un programa de mesures en matèria de drets civils, socials i polítics".

I en aquest context, afegeixen que no descarten "l'organització d'un nou referèndum d'autodeterminació", sempre i quan el context sigui el "desplegament d'una estratègia de desobediència civil i institucional" i també en el marc "d'una intervenció de la comunitat internacional com a conseqüència d'aquest escenari".

Ara per ara però consideren que "els escenaris de resolució del conflicte democràtic amb l'Estat espanyol són lluny de ser possibles", sobretot, "pel tancament en banda per part de l'Estat i els seus aparells contra l'exercici del dret a l'autodeterminació".

D'aquesta manera, exposen, la CUP es reafirma en "el seu compromís en la desobediència civil i institucional, i posa les seves més de 200 candidatures municipals al servei d'una estratègia que posi els Ajuntaments com un dels elements fonamentals per a la construcció de sobiranies al servei de les classes populars i treballadores, i al servei també de l'exercici del dret a l'autodeterminació".