L'exregidora a l'Ajuntament de Tarragona i actual diputada al Parlament de Catalunya, Laia Estrada, serà la cap de llista de la CUP a les eleccions catalanes del 12 de maig, segons ha pogut saber El Nacional.cat i ha avançat el Diari Ara. Així ho ha decidit la militància cupaire en una consulta interna que va començar aquest diumenge al migdia i ha acabat aquest dilluns a les 12h. Estrada ha obtingut el 63% dels vots per sobre de l'altre llista que encapçalava Laure Vega en una consulta en la qual han participat 863 persones

La llista d'Estrada va acompanyada de la mateixa Laure Vega; l'exregidora de Ripollet i exdiputada Pilar Castillejo i l'actual diputat Xavier Pellicer. En canvi, l'altra llista estava encapçalada per Vega, juntament amb Pellicer, Castillejo i l'exportaveu d'Arran Mar Ampurdanès. La candidatura s'havia de decidir aquest dissabte, però no van aconseguir posar-se d'acord i va impossibilitar una candidatura de consens. Els que apostaven per Vega, que va substituir Dolors Sabater al Parlament després de les eleccions municipals i va anar de número 2 al Congrés, consideraven que representava un aire fresc en l'organització. A més, es mostraven crítics amb el fet que Estrada liderés la llista de Barcelona sent de Tarragona.

Laia Estrada, una veu dura contra el Hard Rock

Laia Estrada, nascuda a Tarragona el 1982, és membre de l'organització Endavant i és diputada al Parlament de Catalunya des de les passades eleccions del 21 de febrer del 2021. Ha sigut regidora de l'Ajuntament de Tarragona entre el 2015 i el 2021 i va ser una de les principals denunciants del cas de corrupció INIPRO sobre presumptes irregularitats en la contractació de serveis públics, en la qual va quedar imputat l'exalcalde Josep Félix Ballesteros. 

A més, ha estat una de les veus més dures al Parlament contra el projecte d'oci del Hard Rock que s'ha de situar entre Vila-seca i Salou i que ha protagonitzat gran part del debat en aquesta legislatura. De fet, ha estat un dels motius pels quals els comuns han votat en contra dels pressupostos d'enguany, ja que era una de les exigències del PSC per donar suport als comptes d'ERC i Pere Aragonès. Estrada, fins i tot, va reclamar a l'Oficina d'Antifrau de Catalunya investigar possibles irregularitats en els contractes dels terrenys. 

Les altres demarcacions

Pel que fa a Tarragona, Sergi Saladié, que ja va ser diputat al Parlament entre el 2015 i el 2017, serà qui encapçalarà la llista. A Girona, serà Dani Cornellà qui repetirà juntament amb Montserrat Vinyets, que han protagonitzat la lluita al costat de la pagesia. En canvi, a Lleida, Bernat Lavaquiol, conegut per la seva implicació en la plataforma Stop Jocs Olímpics, serà qui substituirà Pau Juvillà. La militància haurà de ratificar aquest dimarts les llistes de les quatre demarcacions i dimecres la formació presentarà públicament les candidatures a la seva seu nacional. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!