La CUP decidirà aquest dissabte, en un consell polític extraordinari, si es presenta a les eleccions espanyoles del proper 10 de novembre. Els cupaires tindran aquest debat després que alguns militants hagin demanat sotmetre-ho a votació, i davant un calendari molt ajustat. Dilluns que ve s'acaba el termini per registrar les coalicions i l'altra setmana, el 7 d'octubre, s'acaba el temps per presentar les llistes, fet que ha precipitat el debat.

Fa uns mesos la CUP ja va votar si es presentava a les eleccions del 28 d'abril i, finalment, van decidir no presentar-se com a formació, malgrat que sí que ho va fer una de les organitzacions que la integren. Poble Lliure es va aliar amb el Partit Pirata i la formació d'Albano Dante Fachín, Som Alternativa, per formar la candidatura Front Republicà, que no va aconseguir cap escó tot i aconseguir més de 100.000 vots.

Els cupaires es plantegen ara si fan un "boicot" a les eleccions no presentant-s'hi o si, per contra, aposten per fer-ho i ser una candidatura de "bloqueig". Així ho asseguren en un comunicat, on afirmen que la intenció, en cas de concórrer a les eleccions del 10-N, seria "bloquejar qualsevol intent de refer els consensos per part d’aquelles formacions polítiques disposades a garantir la governabilitat a l’Estat".