La CUP afronta dividida les últimes hores prèvies al Consell Polític Extraordinari que decidirà el pròxim diumenge 10 de març si es presenta a les eleccions generals del 28 d'abril. Les dues formacions principals integrades a la candidatura anticapitalista mantenen posicions antagòniques al respecte.

Per una banda, Poble Lliure ha expressat a través d'un comunicat la seva voluntat que la CUP "assumeixi el repte d'articular una candidatura el més amplia possible que agrupi el màxim de sectors compromesos amb la construcció republicana". Per aquesta formació "cal una alternativa electoral", en referència a ERC i el PDeCAT, dels quals diuen haver adoptat un "discurs reformista". "Cal emetre un vot sòlid i útil per a la ruptura", han explicat.

Per altra banda, Endavant-OSAN es decantaria per rebutjar participar en les eleccions del 28-A, segons ha avançat La Vanguardia. La majoria de la militància d'aquesta organització considera que la feina de l'Esquerra Independentista al Congrés dels Diputats "no servirà per accelerar el procés de ruptura amb l'Estat. Tot i això, Endavant ja ha expressat que respectarà la mesura que es prengui al Consell del diumenge.

Si la CUP acaba decidint presentar-se a les eleccions generals, serà el primer cop que hi participi en la seva història.