La CUP de Tarragona demana les dimissions de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i de la portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, després que s’ha aixecat el sumari d’una de les peces d’un cas de presumpta corrupció batejat amb el nom d’Inipro i que va ser denunciat per la CUP el 2013. Els cupaires també demanen que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, doni explicacions.

En la interlocutòria, ara ja pública, el jutge torna a citar la portaveu del PSC en qualitat d’investigada (abans imputada) i també Gustavo Cuadrado, abans cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona.

El jutge investiga en aquesta causa si Cuadrado ha estat implicat en la contractació irregular de l’empresa Inipro per part de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona. Segons es desprèn del relat judicial, el jutge sospita que personal contractat per Inipro i que havia d’atendre immigrants, en realitat, treballava pel PSC.

Crítiques

Segons paraules de la portaveu cupaire Laia Estrada, "és fastigós usar els serveis socials per fer una simulació de contractació, per tal de fer feines per al partit, amb diners públics".

La portaveu anticapitalista es pregunta "quin paper té l’alcalde de la ciutat en tot aquest afer". "Només hi ha dues opcions possibles: o bé ho sabia tot, o bé no coneix res del que passa a la seva formació i govern, la qual cosa li treu tota autoritat". Per això ha reiterat la petició de dimissió de l’alcalde i ha demanat la dimissió també de Floría.

Iceta

Des de la CUP han demanat que Miquel Iceta, en qualitat de primer secretari del PSC, doni explicacions sobre Inipro, així com d’altres casos de corrupció amb implicació dels socialistes: Innova i Mercuri, per citar-ne dos casos. Fonts de la formació anticapitalista asseguren que han arribat a aquest extrem per la manca de transparència i absència de respostes constants del PSC local, del qual no esperen resposta però creuen que hauria de donar la cara.