La CUP-CC veu amb bons ulls el relleu que s'ha produït al Departament de Cultura, amb la sortida de Santi Vila -que ha assumit Empresa i Coneixement- i l'entrada de Lluís Puig. Els anticapitalistes defensen que, en aquest moment històric, "cal apostar més per la sobirania real de les estructures de país i menys per la mercantilització de la cultura", que a parer seu representava l'anterior conseller de Cultura.

"La mirada neoliberal de l'anterior conseller Vila, i l'accentuació de les polítiques capitalistes en la gestió de serveis culturals que ha dut a terme, ens han inquietat profundament durant el seu mandat", ha assegurat la diputada cupaire Mireia Boya, que ha afegit: "No podem més que valorar negativament el seu pas per la conselleria de Cultura".

"Per a la CUP-CC, la cultura és una eina de llibertat i convivència, un bé comú que ha de ser tractat com una estructura d'Estat i no un àmbit que es pugui mercantilitzar i posar al servei de només les elits econòmiques", ha afirmat Boya.