La candidata de la CUP per la demarcació de Lleida, Mireia Boya, espera que quan es presenti la Guàrdia Civil al Museu de Lleida per emportar-se les obres de Sixena la gent el defensi com van fer amb els col·legis electorals l'1-O. En aquest sentit diu que ''més enllà que t'agradi o no l'art sacre es pot agafar aquest cas com una bandera de resistència del que està sent el 155''.

Mireia Boya creu que amb el conflicte de l'art de Sixena l'Estat ''vol humiliar Catalunya'' i ha trobat una oportunitat per ''robar l'art adquirit legalment pel Govern''. En aquest sentit, espera que quan la Guàrdia Civil vagi al Museu de Lleida a buscar l'art es trobi molta gent que digui que els museus no es toquen de la mateixa manera que l'1-O molta gent va dir que el referèndum era seu i que el volen fer, i de la mateixa manera que el 3-O la gent va sortir massivament dient que els carrers eren seus.

Segons Boya, si la policia s'atreveix a anar a Lleida es trobaran a la gent dempeus i remarca que aquesta és l'actitud que reivindica la CUP per materialitzar la República; a través de la desobediència i la via unilateral.

Lleida independentista

En una entrevista a l'ACN, Boya ha assegurat que Lleida ''és majoritàriament independentista'' per la qual cosa creu que el proper 21-D es mantindran els 11 diputats que la circumscripció va aportar a les forces sobiranistes. Veu possible que la CUP passi d'un a dos pel fet que ERC i Junts per Catalunya van per separat però en qualsevol cas no preveu un ascens de les forces unionistes. De fet, Boya assegura que el Pirineu compta amb el ''cinturó groc'' que és on més percentatge de vot va registrar la CUP al 2015, amb una ''mitja lluna que va des de l'Alt Urgell, els dos Pallars, la Vall de Boí i la Ribagorça. L'objectiu és aconseguir el segon diputat cupaire, Pau Juvillà, actual regidor de la Crida per Lleida a la Paeria ''per poder comptar amb un representant de la plana i un del Pirineu''.

Boya lamenta que no s'hagi pogut ratificar un acord de 3 punts en comú amb Junts per Catalunya i ERC i dóna les culpes al PDeCAT perquè ''no ha volgut''. Assegura que ells han estat asseguts negociant sobre com calia escriure aquestes tres idees (contra el 155, la llibertat dels presos i fer la república), però ''ens van dir que com que ja sortien als programes electorals no calia''.

''Votar els Comuns és llençar el vot a la paperera de la història''

Mireia Boya considera que votar a Catalunya en Comú-Podem és ''llençar el vot a la paperera de la història'' perquè aposten per aconseguir el consens polític a l'Estat sobre el dret a decidir i ''això és impossible per molts anys'' ja que caldria que hi haguessin dos terços de forces a favor al Congrés o que el PP perdés la majoria al Senat. És per això que Boya demana als Comuns que ''no enganyin més a la gent'' i es mostra especialment crítica amb la candidata lleidatana de la formació, Sara Vilà, de qui diu que sempre s'ha posicionat com a independentista.