La CUP ha sol·licitat aquest dilluns la compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, en la comissió de l'àrea del Parlament sobre la investigació a sis agents de Mossos d'Esquadra per una presumpta agressió racista en una actuació el 2019 denunciada per SOS Racisme.

A més, la CUP ha registrat una bateria de preguntes sobre altres actuacions dels Mossos i sobre el sistema de protecció de menors, com quants agents hi ha imputats per delictes d'agressions, vexacions i maltractaments des de 2017 i quines mesures prendrà davant d'aquest cas, entre altres.

El Jutjat d'Instrucció 5 de Manresa (Barcelona) investiga a aquests sis agents de la policia catalana per un presumpte delicte de lesions i contra la integritat moral en aquesta actuació, en la qual el jove afectat assegura que els agents li van dir 'mico' i 'negre de merda'.

Aquest dilluns, Buch i el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, han acordat canviar de destinació als sis agents com a mesura cautelar. Així mateix, han anunciat que compareixeran a petició pròpia al Parlament per informar sobre les actuacions i les polítiques de no discriminació impulsades per la policia catalana.