La CUP veu el veto a la candidatura dels exiliats Carles Puigdmeont, Toni Comín i Clara Ponsatí com un "primer assaig d'il·legalitzacions col·lectives", pel que han emplaçat a les "forces democràtiques" a respondre de forma "col·lectiva"  i  "contundent". Una resposta que, segons la diputada Maria Sirvent, podria passar per "boicotejar" unes eleccions "edulcorades" i faltades  de "legitimitat". 

Així ho ha explicat en una roda de premsa des del Parlament, on ha assegurat que encara no s'han posat en contacte amb la resta de formacions per plantejar la seva proposta, que  insisteixen que cas que sigui "consensuada". Cal recordar  que la CUP ja havia decidit no presentar-se a aquestes eleccions. 

Pel que fa a la valoració dels resultats de les eleccions del passat diumenge, la CUP considera que "ha guanyat el règim" i que hi ha hagut un "apuntalament del règim del 78", a favor de la "indivisibilitat" d'Espanya i la "sacrosanta Constitució".

A nivell català, Sirvent ha felicitat a ERC, JxCat i Podemos pels resultats, però ha avisat dels possibles pactes als que podrien arribar aquestes formacions amb els socialistes, que assegura que els podrien portar a ser "crossa del tancament per dalt del règim del 78" i que l'independentisme podria entrar en una "fase pactista". 

De cara als més de 100.000 vots que va obtenir el Front Republicà, malgrat no recollir cap escó, la CUP els ha volgut felicitar per la campanya feta malgrat "el silenci mediàtic" i ha volgut emplaçar els votants a "treballar conjuntament" de cara a les municipals.