L'alcalde de Vila-seca (Tarragona), Pere Segura, ha lamentat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi anul·lat parcialment el pla director que preveia la construcció del macrocomplex BCN World en terrenys del municipi i de Salou: "No és una bona notícia".

"Però ens dona l'oportunitat de reflexionar i veure quines parts del projecte es poden millorar", ha dit aquest dimarts en una entrevista al canal 324 recollida per Europa Press, després que el tribunal hagi anul·lat un sector del pla en el que es projectava construir el complex turístic integral.

Ha assegurat que el projecte final de BCN World va generar un consens generalitzat en la comunitat, i que totes les iniciatives d'envergadura s'enfronten a obstacles en arrencar: així va passar amb Port Aventura, "que no va estar exempt d'aquesta dificultat", segons ell.

Aquest dimarts el TSJC va declarar parcialment nul el pla director urbanístic de reordenació de l'àmbit del centre recreatiu turístic de Vila-seca i Salou, i ha afectat així de ple el complex turístic i d'oci BCN World.

Espais sense "la funcionalitat adequada"

Segons va informar el TSJC, la declaració de nul·litat de la secció tercera de la sala contenciosa administrativa afecta el sector 1 d'aquest pla urbanístic, és a dir, el complex turístic els usos principals del qual eren l'hoteler, el d'àrea de joc, el comercial i el d'oci. La decisió obeeix al fet que el TSJC ha pogut constatar que els espais lliures previstos en aquest sector "no gaudien de la funcionalitat adequada".

L'ús i gaudi general d'aquests espais es pretenia sotmetre a unes limitacions i a uns criteris de disseny destinats a restringir sensiblement la seva destinació pròpia o natural, com podrien ser les de l'esbarjo o el lleure, segons el TSJC, "a conseqüència de la inadequada ubicació de bona part del sòl esmentat en una zona de risc d'accidents greus, provinents de la indústria química".