La CUP no participarà en els actes oficials de l'aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils per la presència del Rei Felip VI, ha avançat aquest divendres la diputada del partit en el Parlament Natàlia Sànchez.

"Participar és formar part d'una normalitat en relació amb el monarca espanyol i al seu paper al comerç i el negoci de la guerra, i per tant no volem participar", ha afirmat en una entrevista de Rac1.

A més, la diputada considera que el president del Govern, Quim Torra, i altres grups del Parlament tampoc no haurien de participar en un acte amb el monarca espanyol: "No hi ha millor fredor que aquesta", ha assenyalat.

Sànchez ha destacat que el fet de no participar no significa en cap cas no compartir el dol davant del que ha titllat de tragèdia, "però seria ingenu obviar el paper d'aquest senyor", ha ressaltat amb referència al Rei.

Preguntada per si els qui rebutgen la seva presència l'haurien de manifestar en protestes, ha dit que no és la CUP qui s'ha de posicionar, però que "és probable que torni a passar", perquè en altres ocasions ciutadans han mostrat la seva indignació cap al monarca, segons ella.