“Venen contra nosaltres”. Aquesta ha estat l’advertència que ha llançat l’esquerra independentista aquest dimecres, després de l’amenaça d’il·legalització de dirigents com Pablo Casado. Davant de tot això, la CUP, Arran i Alerta Solidària han donat credibilitat a totes aquestes insinuacions i han fet una crida a la “desobediència” i la “dissidència” per enfrontar-s'hi.

“Venen contra nosaltres i contra tot el moviment popular”, ha afirmat la diputada Maria Sirvent, que ha afegit que forma part de la mateixa “ofensiva autoritària i repressiva” que ha portat dirigents independentistes a la presó i l’exili. Si bé ha admès que de moment no ha passat de “declaracions de polítics”, també ha dit que el context de “retallada de llibertats” els fa pensar que pot ser així. I ha advertit: “Avui són la CUP i Arran, però demà serà qualsevol que faci trontollar el règim del 78”.

En aquest sentit, Sirvent ha denunciat un intent de crear un clima de violència, “ja sigui a través de la presó, l’exili, la il·legalització, les detencions arbitràries, la violència policial o l’aplicació del 155“. Davant de tot això, ha instat els actors polítics i socials, “independentment de l’opció política”, a donar una resposta “tan àmplia com sigui possible”.

Per la seva banda, la portaveu nacional d’Arran, Adriana Roca, ha denunciat que una portaveu de l’organització ha patit seguiments policials fins a casa seva. També ha afirmat que la il·legalització és l’objectiu d’una estratègia repressiva. En aquest context, ha replicat a les acusacions de nazisme contra l'independentisme. “Respon a la voluntat de deshumanitzar-nos per aplicar la repressió i il·legalitzar-nos”, ha dit. Sobre les pintades al domicili del jutge Pablo Llarena, ha afirmat que “una cosa és pintura groga i l’altra simbologia feixista”, com en els atacs espanyolistes.