Les incidències i caos que es va viure el dissabte en el concurs oposició d'estabilització —al qual hi havia més de 13.500 persones convocades— han causat l'enuig de l'oposició amb el Govern. A les crítiques s'hi ha sumat la CUP, que exigeix "responsabilitats polítiques" a la consellera responsable d'aquesta qüestió, Laura Vilagrà. La diputada Basha Changue, que és la candidata dels cupaires a l'alcaldia de Barcelona en aquestes eleccions municipals 2023, ha considerat que "ni la compareixença de la consellera de Presidència ni tan sols la destitució de la directora general de Funció Pública, Marta Martorell, resoldrà el desmantellament de serveis públics, que és tendència del Govern d'Esquerra Republicana". En aquest sentit, la CUP acusa l'executiu de ser el "privatitzador més gran" dels darrers anys i, per aquest motiu, Changue ha estat clara contra Vilagrà i l'ha emplaçat a "rectificar o plegar".

 

Des del punt de vista dels anticapitalistes, aquest ha estat un procés d'estabilització "nefast que ha comptat amb la col·laboració del PSC, Junts i els comuns, fent possible l'ERO encobert més gran de la història". L'alcaldable Basha Changue ha afirmat que Catalunya té un "dèficit històric de treballadors públics" i ha acusat l'executiu que diu "ser el més feminista de la història" de "deixar al carrer dones de 55 anys sense ni tan sols parpellejar". "És incongruent externalitzar un servei per internalitzar les treballadores que estan en situació irregular, el Govern no està governant bé ni assumint responsabilitats", ha etzibat.

La CUP carrega contra la proposició de Junts sobre la sequera per no anar "a l'arrel" del problema

D'altra banda, el diputat Xavier Pellicer s'ha pronunciat sobre la proposició de llei de Junts per Catalunya amb mesures per combatre la sequera que debatrà aquesta setmana el Parlament. A parer dels cupaires, és "trist" que el debat "es focalitzi només en el règim sancionador", fet que creuen que evidencia una "mirada electoralista" que ha "imposat" Junts amb el PSC com a "còmplices". "El que cal és obrir un debat de fons sobre mesures estructurals, que vinguin persones expertes d'arreu del territori a parlar-ne al Parlament. Hem de deixar de parlar de situacions excepcionals i parlar d'una situació que serà la normalitat", ha afegit Pellicer. La CUP sosté que la proposta dels juntaires "no va a l'arrel del problema" i, en aquesta línia, ja ha avançat que no donaran suport a una "proposta que només el que fa és modificar la data de les sancions". El gran problema, per a Xavier Pellicer, és que els partits que puguin aprovar la proposició "saben perfectament que, quan passin les eleccions, potser hi haurà restriccions greus fins i tot en l'aigua de boca", i per això lamenta que no es faci el debat "de fons".