Fins a 7.545 persones s’han apuntat fins la mitjanit d’aquest diumenge per fer d’apoderats de la CUP a les eleccions del 21 de desembre. Així n’ha informat el partit anticapitalista en un comunicat, que precisa que gairebé dues terceres parts dels inscrits no constaven en el cens de militants i simpatitzants de la formació.

Concretament un 63% no constaven en el registre. Només un 20,7% són oficialment militants. Per demarcacions, el 73,4% es concentren a Barcelona, seguida de Girona amb el 11,5%, Tarragona amb el 10,2% i Lleida amb el 5%.

Segons explica la CUP, “les persones que s'han apuntat passen un procés de validació per part de les assemblees locals de l'organització i les que ja ho han estat han començat a rebre avui els primers correus electrònics de coordinació”.

De la mateixa manera, els anticapitalistes assenyalen que els apoderats podran participar del recompte alternatiu que impulsen l’Assemblea Nacional Catalana i els Comitès de Defensa de la República (CDR), en col·laboració amb la CUP. Ho faran “davant la possibilitat que aquestes eleccions il·legítimes del 21-D no ofereixin les garanties democràtiques necessàries en estar imposades per l'Estat Espanyol i l'article 155”.