La CUP ha volgut estrenar la campanya de les eleccions del 14-F marcant "alternativa" davant dels dos principals partits independentistes: JxCat i ERC. En un acte que ha reunit tots els caps de llista a Girona i que ha començat amb una espectacular projecció on es feia un repàs de tot el que ha passat en aquests anys de procés, la candidata a la presidència, Dolors Sabater, ha assegurat que la seva candidatura -formada per la CUP i el seu partit, Guanyem- és "l'única alternativa que pot fer avançar el país nacional i socialment".

"Cap a l'autodeterminació, cap a totes les sobiranies i cap a la independència", ha reivindicat. Sabater també ha lamentat "l'imposició" del TSJC de celebrar les eleccions el 14-F i ha situat aquest fet com a motiu de pes "perquè tothom surti a votar". "Perquè mai ningú torni a posar els interessos electorals per davant de la vida", ha dit demanant també el vot per correu. 

fachada proyección cup - cup

Foto: CUP

Així doncs, Sabater ha animat a votar la llista anticapitalista "com a resposta a la repressió, la submissió, els interessos econòmics, a aquest Estat que ens empresona i als governs que impedeixen les nostres aspiracions". Emfatitzant aquest missatge d'alternativa independentista, la cap de llista ha afirmat que la CUP és "l'única organització que presenta un projecte en què els drets socials i nacionals van junts". 

En clau més social, Sabater ha criticat l'augment del pressupost militar en els comptes espanyols i ha reivindicat que "per salvar vides cal tenir una salut i una farmacèutica pública". Per últim, i com ja ve fent durant tota la precampanya, Sabater ha reivindicat l'experiència a l'hora de governar de l'esquerra independentista en la política municipal. 

Més candidats

El cap de llista per Girona, Dani Cornellà, alcalde de Celrà, ha assegurat que "no ens presentem per ser gestors". "Amb tota l'experiència del municipalisme venim a transformar les condicions de la vida de la majoria del país", ha dit.

El número dos per Tarragona, Edgar Fernàndez, ha parlat en la mateixa línia afirmant que "no volem cadires, no volem diners, és una lluita per les nostres condicions de vida, i viure, ja ho hem dit en moltes ocasions, vol dir prendre partit, vol dir apostar per una acció política transformadora que generi canvis reals".

La número dos per Lleida, Nogay Ndiaye, ha alertat que "ens trobem davant una crisi sanitària que ha posat de manifest les altres crisis que venim arrossegant des de fa molt i molt de temps i aquest cop la reparació no la pagarem les de sempre!".