El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran ha assegurat aquest dissabte que l'entorn de JxCat ha activat una "cacera de bruixes" contra l'organització enlloc de "atendre" l'oferiment de buscar un posicionament conjunt davant el suplicatori de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs.

A través de Twitter, Botran ha subratllat que la CUP "no desistirà" perquè creuen que és "la millor opció". El cupaire ha criticat que la formació de Carles Puigdemont prefereixi el "tancament de files acrític" enlloc d'apostar per una fórmula de denúncia de la "persecució política" i la lluita contra la corrupció.

El diputat ha insistit que Borràs ha de deixar l'escó al Congrés per evitar el suplicatori pel cas dels suposats contractes irregulars adjudicats durant la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Per la seva banda, la diputada de JxCat ha insistit en una entrevista a El Punt AVUI que no pensa dimitir del seu escó al Congrés. "No votar en contra del suplicatoris seria blanquejar el Suprem", ha assegurat Borràs en un missatge dirigit als diputats d'ERC i la CUP a la Cambra Baixa espanyola.