Coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora la CUP ha carregat contra la repressió i persecució institucional contra les dones mobilitzades. Ho ha denunciat la diputada Basha Changue des del faristol del Parlament, on ha criticat que els cossos policials "persegueixin" companyes que surten als carrers "pintant i cremant el que calgui" per reivindicar la lluita feminista. I a banda d'aquestes crítiques també ha carregat contra l'estratègia de la Conselleria d'Interior d'augmentar el número de dones dins del cos dels Mossos d'Esquadra: "El Govern vol feminitzar el cos perquè siguin les dones les que reprimeixin les dones que lluiten pels drets de totes".

Changue ha reivindicat el moviment feminista com a motor de transformació, i ha fet valdre les dones que tallen carreteres, que posen el cos cada dia per evitar desnonaments o per exigir la derogació de la llei d'estrangeria. Així mateix ha reivindicat les encausades conegudes com 8 Mil Motius, a qui demanen tres anys de presó i 26.000 euros per haver tallat l’andana de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Sant Cugat  durant la jornada de vaga feminista del 2018. En aquest sentit ha dit que creu que són perseguides per un estat "però també per un Govern que s'omple la boca de normalitat, quan la normalitat és la persecució de la dissidència".

 

Treballadores socials

Més enllà d'aquestes qüestions Changue també ha anunciat que presenten aquesta setmana al ple del Parlament que comença demà -havia de començar avui però s'ha posposat per facilitar la participació en les mobilitzacions del 8-M- una bateria de propostes per millorar les condicions laborals de les treballadores socials, denunciant que el Govern "les fa servir com a arma llancívola en els desnonaments". És així com presenten diverses iniciatives per facilitar la seva feina, unes propostes que la formació anticapitalista ha dit que són pràcticament "a cost zero".

En la moció, consultada per ElNacional.cat, la formació anticapitalista insta a derogar el protocol de desnonaments de Barcelona signat l'any 2013 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i redactar en el termini màxim de sis mesos un nou protocol enfocat a la dotació de recursos preventius en situacions de desnonaments i que permeti a les treballadores socials acompanyar i assistir a les famílies en tot el procés.

També reformular els requisits d'accés a les meses d'emergència per garantir que hi tingui accés tota la població catalana en risc de perdre l'habitatge, independentment del seu sexe, gènere, o situació administrativa. Entre altres qüestions la CUP també demana emetre una directiva clara que recomani mantenir un espai de diàleg fluid amb els sindicats d'habitatge per garantir la coordinació i entesa entre tots els agents que acompanyen a les famílies en risc de desnonament.