La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que l'Aeroport de Barcelona està "tant o més ben gestionat que qualsevol altre de l'Estat". Cunillera ha admès, en relació als 1.300 milions d'euros de les bestretes del model de finançament pendents de pagament que reclama la Generalitat, que "hi ha una necessitat d'infraestructures des de fa anys", però ha defensat que "des que Sánchez hi és, s'estan tirant endavant moltes obres pendents".

En aquesta línia, la delegada ha destacat, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', que "ERC i JxCat exigeixen que es facin aportacions quan han votat en contra d'uns pressupostos que portaven dotacions per a totes aquestes demandes". Tot i així, Cunillera ha subratllat que amb el PSOE al capdavant de l'Estat, "ha baixat la tensió relacional entre els dos governs", i ha insistit que “si alguna cosa ha caracteritzat el govern de Pedro Sánchez és precisament el diàleg”.

Ara bé, aquesta fluïdesa relacional que destaca la delegada es produeix sense el referèndum sobre la taula. Cunillera ha declarat que d'això no se'n parla perquè "no està dins dels paràmetres de la llei", i que "és una premissa molt clara". I sobre l'aplicació del 155, ha explicat que "no sé si va ser bona idea", i que la seva aplicació es va produir perquè "es va vulnerar la llei".

Pel que fa al judici de l'1-O, Cunillera espera que sigui una sentència "justa i equilibrada" i alerta que "cadascú sàpiga administrar les seves passions", i ha tret importància assegurant que "la sentència és d'un tribunal que es pot estar d'acord o no, però ja està".