La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dilluns que no assistirà als actes de la Diada "si no hi caben" tots els catalans. En una entrevista de TV3, ha afirmat que la Diada és la "festa nacional de tots els catalans", per la qual cosa demana que els actes siguin per al conjunt de la societat i no només per als independentistes.

Així, ha criticat que els actes institucionals de l'11 de setembre que organitzen conjuntament la Generalitat i el Parlament incloguin una marxa dedicada a la llibertat dels presos sobiranistes i els dirigents a l'estranger: "Llavors molt institucional no serà".

Cunillera ha insistit en la necessitat que la Generalitat i el govern espanyol dialoguin, i ha negat que el 155 sigui sobre la taula: "Hi ha gent que li agradaria que fos una amenaça". Ha defensat reformar la Constitució i l'Estatut per "fer possible que Catalunya estigui còmoda" a l'Estat, i ha cridat a ambdues parts a aprendre del que es va fer malament l'any passat.

Així mateix, ha considerat "bastant incomprensible" que el Govern no vagi als òrgans multilaterals de l'Estat, com el Consell de Política Fiscal i Financera, ja que creu que en aquests espais la Generalitat pot assolir acords per millorar la seva situació.

Sobre el fet que un jutjat estigui investigant a policies per la seva actuació l'1-O, ha destacat que és la "demostració que la justícia funciona de manera independent". A més, ha negat que les actuacions del Govern de Quim Torra afectin el judici sobre el procés independentista i ha reclamat confiar en la independència de la justícia: "Com més tranquil·la la deixem, més aviat treballa".