El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que es troba en presó preventiva en Soto del Real des del 16 d'octubre, es presentarà a la reelecció del càrrec. Cuixat ho ha anunciat en una carta dirigida als més de 117.000 socis de l'entitat, on assegura que ser candidat és "un honor, un plaer i un acte de responsabilitat molt gran", ha assenyalat aquest dijous Òmnium en un comunicat.

En la missiva, Cuixart ha subratllat que Òmnium ha de convertir-se en una eina fins i tot més potent en la defensa de la cohesió social i les llibertats "davant de la regressió autoritària que no es pararà", per la qual cosa ha reclamat unió en la diversitat.

L'entitat renovarà la seva presidència i bona part de la seva junta directiva el 16 de juny en una assemblea general que se celebrarà al pavelló de la Vall d'Hebron.

La candidatura de Cuixart compta amb la presència de bona part de l'actual junta directiva i Marcel Mauri optarà a la vicepresidència primera, mantenint l'aposta dels últims anys per campanyes com les de 'Crida per la Democràcia' i 'Demà Pots Ser Tu'.