El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha defensat aquest diumenge la desobediència civil davant de les situacions que es considerin injustes i ha avisat: "Mai no renunciarem a desobeir tantes lleis injustes com ens siguin imposades".

Ho ha dit a través d'una carta dirigida als socis de l'entitat que s'ha llegit en un acte d'Òmnium Cultural, en les quals han estat les seves primeres paraules des que el judici de l'1-O al Tribunal Suprem va quedar vist per a sentència.

Cuixart ha reivindicat l'1-O i ha insistit a defensar com van actuar els líders independentistes com ell: "Convençut que ho tornarem a fer. Que tot això només té sentit si ho fem junts". Ha apel·lat a la unitat de la societat catalana i ha assegurat que el projecte polític que defensa no deixarà ningú pel camí: "Continuarem sent, des de la diversitat, un sol poble".

El text del president d'Òmnium Cultural també ha fet referència a l'acollida de refugiats, ha criticat la violència masclista i ha defensat "que la cultura ho inundi tot". La carta s'ha llegit al festival 'Cultura contra la Repressió', que ha organitzat Òmnium Cultural a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental), la ciutat natal de Cuixart.

El festival, que s'ha celebrat en el Parc de la Ribera de la localitat, ha començat aquest diumenge a les 11 hores, s'ha allargat fins a les 20 hores i hi han actuat 40 artistes de diferents disciplines, com per exemple Gossos, Oques Grasses, Maria del Mar Bonet i Cesk Freixas. Hi han assistit 25.000 persones.

Mauri: "La nostra obligació és tornar a fer-ho"

També ha intervingut al festival el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, que ha afirmat que "la cultura és el millor instrument" que tenen contra la repressió. Respecte a la declaració de Jordi Cuixart davant del Tribunal Suprem, Mauri ha dit que ha deixat molt clar que s'està jutjant el dret a manifestació, la llibertat d'expressió i el dret a l'autodeterminació.

"El nostre compromís i la nostra obligació és tornar a fer-ho", ha dit, i ha destacat que el festival en què ha intervingut és la primera resposta ciutadana al judici.