El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest dijous que "la solució al problema de l'obediència cega és la desobediència civil". En una carta que s'ha llegit durant la inauguració de les primeres jornades sobre desobediència civil organitzades per l'entitat, Cuixart ha explicat que per revertir la situació "dramàtica" que pateix la societat cal formar-se "encara més" i exercir la pràctica de la no violència.

"Instruir-nos és imprescindible perquè els poderosos saben com criminalitzar la protesta i la dissidència posant-nos paranys", ha argumentat. Des de la presó de Lledoners, ha dit als assistents de les jornades que "ho tornarem a fer" i ha citat la "mobilització constant, perseverant i plena de coratge". "L'única batalla que es perd és la que s'abandona", ha conclòs al final de la missiva.

Per la seva banda, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a les jornades i de llegir la carta de Cuixart. Durant el seu discurs, ha explicat que la idea d'aquestes jornades la va concebre Cuixart des de la presó i ha recordat que està a Lledoners per "exercir els drets fonamentals".

En la mateixa línia, Mauri ha sentenciat que "la desobediència civil és un instrument útil i imprescindible en aquests moments" i ha aprofitat per ensenyar, en exclusiva, el llibre de Cuixart titulat Ho tornarem a fer.

Quim Torra ACN

Font: ACN

Entre els assistents a l'acte hi ha el president de la Generalitat, Quim Torra.