"En aquest vídeo volíem denunciar que el testimoni estava mentint, no estava dient la veritat. Ell deia que era bandera d'Òmnium Cultural però era incapaç de definir-la: o hi havia mala fe o era un fals testimoni perquè no va saber descriure-la". Així ha acusat Jordi Cuixart de mentir el Guàrdia Civil que durant el judici de l'1-O es va inventar que Òmnium Cultural tenia una bandera.

Òmnium va fer un vídeo amb les declaracions i l'agent ha denunciat l'entitat. Avui en el judici ha denunciat que arran d'aquest vídeo la seva veu "es va fer viral", que això li ha provocat perjudicis i que ha quedat en risc en la seva professió, ja que investiga narcotraficants.

 

Cuixart, finalment, ha declarat des de Lledoners, pel protocol Covid. I ho ha fet amb evidents problemes de so que han afectat el senyal que rebia la premsa.

 

El guàrdia civil ha dit en la seva declaració que entén "perfectament" el que és la llibertat d'expressió i n'és "un gran defensor", però no volia "consentir" que l'entitat "mercadegés" amb el seu testimoni. Tot i l'acusació de mercadeig i el que suposa per a la seva feina que s'hagi difós la seva veu, a preguntes de l'advocat d'Òmnium, Benet Salellas, ha dit que no podia acreditar si realment havia representat un dany.

El vídeo formava part de la campanya Judici a la democràcia i acabava amb el missatge Fes-te'n soci. L'entitat ha negat que el vídeo tingués finalitats publicitàries i ha al·legat llibertat d'expressió.