L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha dit aquest dijous al migdia, irònicament, que s'ha "quedat sense client" i que ja està "preparant el currículum", després que el magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi retirat l'euroordre contra el president Puigdemont.

Cuevillas diu que quan el tribunal regional alemany va limitar la possible extradició al delicte de malversació de fons públics, ja van sospitar que Alemanya, amb el Tribunal Constitucional, podia "denegar per etapes" tots els delictes esmentats a l'euroordre. Abans que el Constitucional alemany es pogués pronunciar, Llarena s'ha volgut retirar, ha opinat el lletrat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Cuevillas, s'ha mostrat molt content, i ha assegurat que l'expresident molt probablement tornarà un altre cop a Bèlgica, on els tribunals ja es van pronunciar en contra d'acceptar l'extradició per rebel·lió. Tot i que també ha matisat que encara estan a l'espera que els tribunals alemanys donin permís al president per sortir del país.

Sobre la resta d'exiliats, a qui Llarena també ha retirat l'euroordre, Cuevillas ha dit que era esperable perquè el magistrat del Suprem no ha volgut tenir el mateix resultat que a Alemanya.

Pel que fa als processats empresonats, ha dit que la decisió de Llarena no els hauria d'afectar formalment, però a la pràctica sí que pot tenir conseqüències i es poden produir diversos "efectes dominó".

Decisió "sensata"

Els advocats de Carles Puigdemont a Alemanya han descrit com a "sensata" i "lògica" la decisió del jutge Pablo Llarena de retirar l'euroordre. En un comunicat, l'advocat Wolfgang Schomburg i el seu equip asseguren que com han dit des del principi de procediment judicial contra el president, "els conflictes polítics s'han de resoldre políticament, i no a través del dret penal".

"La decisió és sensata. És la conseqüència lògica dels nostres esforços de les últimes setmanes i mesos", han indicat els lletrats. Els advocats han remarcat que "la persecució espanyola de Carles Puigdemont per tota Europa s'ha acabat".